گل محمدی طبیعی بهترین گزینه برای صنعت گلاب گیری

گل محمدی طبیعی بهترین گزینه برای صنعت گلاب گیری به شمار می رود که برای این کار از دو روش صنعتی و سنتی استفاده می شود.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

گل محمدی طبیعی بهترین گزینه برای صنعت گلاب گیری

گل محمدی طبیعی

گل محمدی طبیعی

گل محمدی نوعی از گل رز است که به سبب داشتن عطر و بوی خاص و دلنشین و خواص دارویی زیاد در اکثر مناطق پرورش داده می شود از جمله: فارس ، اصفهان، کاشان ، کرمان و اذربایجان شرقی.

که از بین این مناطق کاشان یکی از مشهور ترین شهر ها برای صنعت گلاب گیری و روغن گیری به شمار می رود ، کشت گل محمدی بیشتر در مناطقی که دارای اقلیم خشک و نیمه خشک با تابستان های معتدل و خشک و زمستان های سرد صورت می گیرد.

این گل ها در اوایل تا اوایل تیر ماه باز می شوند و همچنین برای فرایند باز شدن به زمانی حدود بیست الی سی روز نیاز دارند که دوام ان حداکثر یک روز می باشد.

دمای مناسب برای رشد گل محمدی دمایی حدودا 26 درجه سانتی گراد است که سبب افزایش گل و کفیت اسانس ان می شود.

گل محمدی از ان دسته از گل ها و گیاهانی است که میل شدیدی به نور خورشید دارد و در مناطقی که کم نور هستند رشد ان بسیار کند و اهسته و رشدی علفی خواهد داشت و همینطور از کیفیت ان نیز کم خواهد شد.

خاک مناسب برای گل محمدی خاکی است که سبک باشد و دارای زهکش مناسبی باشد همچنین اگر خاکی نیمه سنگین باشد اما زهکش مناسبی داشته باشد هم رشد مطلوبی خواهد داشت.

جالب است بدانید که این امکان نیز وجود دارد که برای عمل تکثیر می توان از بذر این گیاه استفاده کرد اما این کار ممکن است گیاهی را به عمل اورد که با گیاه مادر اندکی تفاوت دارد.

بذر ها یک پوششی دارند که می تواند عمل جوانه زنی را با مشکل رو به رو سازد ، به هممین خاطر بذر ها را در بین کاغذ سمباده قرار میدهند و ان را مقداری مالش می دهند تا پوشش ان اندکی نازک تر شود.

گل محمدی کاربرد و فواید بسیار زیادی دارد که عبارت اند از:

این گیاه علاوه بر زیبایی و عطر فوق العاده ای که دارد کاربرد های زیادی نیز در زندگی امروزی انسان دارد که می توانیم به اسانس گل ، اب معطر گل ، روغن و چای گل اشاره کنیم که از این ها در صنایع متفاوتی همانند صنعت دارو و غذا ، ارایشی و بهداشتی ، عطر سازی و از این نظایر کاربرد فراوانی دارند.

گل محمدی خشک شده :

برای بهره گیری از خواص و فواید بی شمار برگ های گل محمدی ان را اغلب خشک کرده سپس در شیشه ای نگه داری کنیم و از ان در اشپزی و چای گل محمدی استفاده می کنیم ، برای این کار باید مقداری از ان را به دمنوش و غذای خود استفاده کنیم تا از ویژگی های منحصر بهه فرد ان بهره دمند شویم.

چای گل محمدی:

چای گل محمدی دارای طعمی دلنشین و عطری فوق العاده است که دارای طبعی گرم می باشد و سبب تسکین اعصاب و روان می شود.

طرز تهیه چای گل محمدی:

مواد لازم:

گلبرگ گل محمدی: ۲ فنجان

اب: ۳ فنجان

عسل: یک قاشق غذا خوری

اول باید قسمت سفید رنگ انتهای گلبرگ را جدا کنیم و سپس گلبرگ ها را به خوبی بشوییم ، و در ظرف و یا کتری 3 لیوان اب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و گلبرگ های تازه و شسته شده را به ارامی در اب می ریزیم.

سپس کمی صبر می کنیم تا اب به جوش اید ، و بعد از جوش امدن اب حدودا 5 دقیقه صبر می کنیم تا رنگ گلبرگ ها سفید و یا بی رنگ شوند، حالا چای را از روی حرارت بر می داریم.

اب را از صافی رد می کنیم تا گلبرگ ها جدا شوند و سپس مقداری عسل را به ان اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم و در نهایت چای گل محمدی ما اماده می باشد.

نوش جان!

البته شما اگز طعم شیرین را برای چای نمی پسندید می توانید از ریختن عسل در ان اجتناب کنید و یا به جای ان زعفران بریزید.

گلاب گرفته شده از گل محمدی:

گلاب نیز ان دسته از فراورده هایی از گل محمدی است که کاربرد های بسیار زیادی برای ما دارد از جمله:

استفاده کردن از گلاب برای خوش طعم و خوش عطر شدن دسر ها در میهمانی ها و یا ذور همی ها

فواید خاصی که در بهبود و کمک به سلامت بدن دارد از جمله رفع اختلالات گوارشی

استفاده از ان برای تهیه نوشیدنی

کاربرد ان در تهیه ماسک های صورت و مراقبت از پوست و همچنین استفاده از ان به عنوان پاک کننده طبیعی.

گلاب در اصل عصاره ی گل محمدی است که به واسطه ی تقطیر گلبرگ های گل محمدی تولید می شود و در دسترس عموم قرار میگیرد.

اسانس گل محمدی:

اسانس گل محمدی نیز یکی از فراورده هایی است که از گل محمدی به دست می اید و با گلاب متفاوت می باشد و در حوزه های ارایشی و بهداشتی نقش مهمی ایفا می کند.

همچنین در طب سننتی نیز از این اسانس برای بهبود و رفع اکنه و همچنین التیام زخم ها و سلامت پوست استفاده می شود.

تاثیر گل محمدی در سلامت و تقویت مو:

اگر شما هم خواهان موهای براق و ابریشمی هستید استفاده از ماسک گل محمدی همراه با روغن نارگیل را فراموش نکنید همچنین این کار سبب افزایش رشد مو و همینطور کنترل چربی پوست می شود.

طرز تهیه ماسک گل محمدی:

مواد لازم:

روغن نارگیل یک دوم فنجان

روغن رزماری 5 قطره

پودر گلبرگ گل محمدی 1قاشق غذا خوری

عسل یک قاشق غذا خوری

برای تهیه ی این ماسک ابتدا باید نصف فنجان روغن نارگیل را در مدت زمان 2 دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم و سپس ان را کناری می گذاریم تا اندکی خنک شود ، و سپس قطره روغن رزماری را به اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم.

در این مرحله یک قاشق غذا خوری پودر گلبرگ گل محمدی و سپس یک قاشق عسل را به مواد مان اضافه می کنیم و همگی را با هم مخلوط می کنیم و اینک ماسک موی بینظیر ما اماده است.

این ماسک را روی ریشه و پوست سر خود بریزید و در مدت زمان 10 دقیقه ماساژ می دهیم و اجازه می دهیم که 45 دقیقه بر روی پوست سر بماند و سپس با شامپو موهای خود را به خوبی می شوییم.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما